تاریخنگار

پایگاه داده های تاریخی و کتابشناسی

تاریخنگار

پایگاه داده های تاریخی و کتابشناسی

تاریخنگار

آرمان وبگاه تاریخنگار ، پیشکش داده های سودبخش در زمینه تاریخ و فرهنگ است و تلاش دارد تا راهنمای کوچکی برای دانش پژوهان پرسشگر و کوشا باشد. ایدون چنین باد.
نشانی پست الکترونیکی تاریخنگار در قسمت «تماس با من» درج است

طبقه بندی موضوعی

اطلاعات مجازی

چهارشنبه, ۱۸ فروردين ۱۳۹۵، ۰۹:۰۰ ق.ظ

یکی از اندیشمندان معاصر گفته است:           فراموشی ، بیماری فراگیر قرن اخیر است

این مدعا را افزایش تعداد مبتلایان به بیماری آلزایمر در جهان تا حدودی تائید می کند.

اینجا ، برای خیلی ها این سوال پیش می آید: چرا در زمانه ای که انفجار اطلاعات می نامندش، فراموشی عادت رائج مردمان شده است؟

 

کافی است به اینترنت نگاهی عمیقتر بیاندازیم. همون پدیده ای که بدون آن زندگی برای ما بی معنا و خسته کننده خواهد بود و اگر یک هفته اینترنت قطع شود، یا شورش می کنیم یا از کار و حرفه مان باز می مانیم.!

یک مثال می زنم و می گذرم:

برای دانستن یک مجهول، در گذشته روندی طی می شد که به آن تحقیق یا آموزش می گفتند. این امر مستلزم سختی و جستجوگری بود و طبعاً ذهن را به کنکاش وا می داشت. چون جوینده باید یا معلمی می جست و پاسخ نادانسته اش را از او می پرسید یا باید خود به کشف معلومات تلاش می کرد و پاسخ را می یافت.

اما امروزه نیازی به این تلاش نیست! کافی است وارد گوگل شوی و از ویکی پدیا جواب سوالت را با یک اشاره بگیری. بدون این که بدانی

پاسخی که به تو داده است، گویا و محرک ذهن هست یا خیر؟ حقیقت را به تو می نمایاند یا سایه ای از واقعیت را نشان داده؟ جوابش فقط تو را راضی کرده یا بر دانسته هایت افزوده ؟ وووووو


- درست مانند بسیاری اشخاص که به جای فشار آوردن به ذهن از ماشین حساب استفاده می کنند. کم کم برای یافتن 2 ضربدر 2 هم به ماشین حساب نیازمند می شوند. بی جهت نیست که برخی افراد را می بینی که از ماشین حساب برای مضروبهای جدول ضرب استفاده می کنند!  حسابدارها هم که بدون نرم افزارهای مالی ، کیمتشان می لنگد!  


- شبیه آدمهایئ که به جای پیاده روی و اندیشه کردن در دیدار از خیابانها و کوچه های شهر ، ترجیح می دهند  اتومبیل سوار شوند و به حقائقی که در گوشه و کنار این شهر می توان کشف و شهودشان کرد، توجهی نکنند! تند بگذرند و تاملی در وضع شهرشان نکنند. برای چه فکر کنند؟ مشکلات شهر به عهده شهرداری و دولت است نه مردم!! 


- به مانند دانش آموزان و دانشجویانی که به جای پرسش از معلم و استاد و جستجو در داخل کتابها و میادین مطالعات اجتماعی، خود را راحتتر احساس می کنند ، وقتی سریع و آسان به اینترنت سری بزنند و مطالب تلمبار شده روی وب را با یک cut و Paste ساده  به رایانه شخصی خود منتقل کنند!  


حال با این وضعیت ، فکر می کنید تکلیف هوش زبانی و اجتماعی نسل فعلی چه خواهد شد؟. آخر از 7 نوع هوش و استعداد انسان: زبانی+ منطقی+ دیداری+ حرکتی+ شنیداری+اجتماعی و درونی ، این روزها فقط چند تائی را به کار می گیریم و آن هم به ضرورت زمانی و در کوتاه مدت. !! 

خدا عاقبت نسل ما را به خیر گرداند

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۱۸
تاریخنگار

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی